Sponsoring

Aalbers Wilk Emballage steunt DaVinci Zevenaar (voorheen Leonardo Zevenaar).

Op zaterdag 2 februari 2019 bestond DaVinci Zevenaar 10 jaar.
Ter ere hiervan hebben wij de school een cadeau gegeven waarmee zij een extra dimensie kunnen geven aan hun lesprogramma:

“Ter ere van ons 10-jarig jubileum hebben de leerlingen een prachtig cadeau gekregen van Aalbers Wilk Emballage; 25 MERGE cubes met bijbehorende virtual reality brillen. Een MERGE cube brengt augmentend reality de klas in. De kubus komt, met behulp van een app of virtual reality bril, tot leven. Het zonnestelsel, de verschillende planeten, je hersenen; de kubus maakt van alles een hologram en leerlingen kunnen vanuit verschillende hoeken het hologram bekijken en ontdekken. Daarnaast maakt de kubus het mogelijk om allerlei werelden zelf te ontwerpen en te bekijken in je eigen hand.
Ontzettend bedankt voor dit prachtige cadeau!”
– DaVinci Zevenaar-

 


Aalbers Wilk Emballage steunt DaVinci Zevenaar door het produceren en leveren van een maatwerk houten tafel en kleurensensoren voor de robots ten behoeve van hun deelname aan de First Lego League. De op maat gemaakte tafel wordt, d.m.v. een frame aan de onderkant, op een bestaande schooltafel gelegd, waardoor hij niet van de tafel af kan schuiven.

sponsorproject: maatwerk houten tafel tbv deelname DaVinci Zevenaar aan LegoleagueEen school – voorbeeld van creatief omgaan met hout.
Kijk voor meer creatieve projecten bij onze specials.

 

 

 

DaVinci Zevenaar betekent volledig dagonderwijs voor hoogbegaafde kinderen.
DaVinci Zevenaar is een fulltime hoogbegaafden voorziening voor leerlingen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar. Zij bieden passend onderwijs aan hoogbegaafde kinderen, waarin het reguliere zoveel mogelijk gecompact wordt, waardoor ruimte ontstaat voor verrijking, verdieping en verbreding. Naast de gewone schoolvakken wordt o.a. het volgende aangeboden: Engels, Chinees, Schaken, muziek en media, hoogbegaafdheidsles ( Filosofie), Leren leren, Wetenschappelijke thema’s en projecten met excursies.
Eén van deze projecten is deelname aan de First Lego League: een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten waaronder het bouwen en programmeren van een robot.